jåledagblogg….

Idag kommer ingen frustrasjon, ingen syting,ingen klaging… Yeheeeee!! I dag kommer det bare et kjempereklame innlegg fra meg…
I desember 2009 (høres så lenge ut siden!!) ble jeg introdusert for et merke som heter LUSH…. kan ikke si annet enn at det er helt fantastisk!!!! Prøv og du er frelst, hekta, avhengig og du lukter og føler deg som en drøm!!!!!

De selger alt innen kroppspleie, organisk og med lite embalasje, pant på bokser mm. Og prisen er ikke den værste og produktene er drøye! Spesiellt shampo og balsam!!!

Jeg er ingen stor såpefan, men elsker boblebad og gode lukter… bruker såpe, men foretrekker flytende… (det har jeg glemt å sjekke om de har..) MEN jeg har testet sjampooer, balsam, bodyskrum med lotion, lotionbar, ansiktsmasker, leppeskrubb, leppepomader, badebobler i alle varianter… med og uten glitter… det er en fryd å kose seg med disse produktene.

Jeg vasker håret annenhver dag… har nå hatt shampooen min i 8 mnd… så den holder leeeenge.. har brukt en med sjøsaltkorn i som gjør at håret ikke blir så flatt og glatt… men den grever litt balsam. MEN super. Nå har jeg prøvd en som heter Rehab og den er fantastisk for slitent bleika sommer hår… en dråpe og det skummer og gir næring. Håret blir glansfullt og flott!
Balsammen, American cream tilfører næring og håret blir IKKE balsamtungt!!! vet det finnes en Rehab balsam, men den har vært utsolgt….. :O(

Min største favoritt er en såpebar…. ikke helt såpe…. det er en kroppsskrubb med lotion!!! Den er bare helt sinnsyk!! huden blir silkemyk og tilført fuktighet/oljer samtidig som du får en lett peeling. Med den kan du fint droppe bodylotion etter dusjen!! har forsøkt lotionbar med bare lotion… men den synes jeg var litt vel udrøy…

Ansiktsmaskene er til å spise opp…. og det kan du…. men tror ikke de hjelper for innvortes bruk… men de må oppbevares kaldt… Jeg har en hud som i de senere år tåler veldig lite… mange kremer er forsøkt og har nå litt angst for ansiktsprodukter… Men disse maskene funker som F…!! De gir deg det du ber om… (man blir ikke skrukkefri lissom…) men de gir fukt, glød, myk hud, glans… alt ettersom hva du ber om…. i butikken kan du teste det meste (også smake ;O)  )

For deg som er på farten… LUSH har shampooer, balsammer, bodylotion, såper mm i barer… faste stykker som du fritt kan ta med på flyet i håndbagasjen….. ikke noe kliss og søl og ikke noe krangling med tollerne.. ;O)

Sjeldent har jeg vært borti noen som har så mange gode produkter på en gang, til en grei pris… rundt 100,- for en shampoo, men den holder i 6-9 måneder. Og en ekstra stor bonus… De jobber etter et meget miljøvennlig konsept.

Så skal du teste ut noe godt til deg selv eller shoppe gave til en som har nesten alt…. sjekk ut LUSH!!!!!

I Oslo har de butikk på byporten…

http://www.lush.com/

KOS DERE!!! men muligheten for avhengighet er stor…. ;O)

Min største opplevelse med LUSH var da sommerferien var over… nesten 4 uker i båt, med ikke verdens beste hygiene… sporadiske dusjer i fellesdusjer frister ikke akkurat til å bruke laaaaang tid i dusjen… og bading i saltvann ekke helt det samme.. ;O) Men å komme hjem etter 4 uker og kaste seg i badekaret med bobler, såper, shampooer, balsam, masker og lotion….. å herregud det er bare himmelsk!!!!!! Kan ikke beskrives med ord… og luktesansen…. den var så underernært…. åååå det var mitt beste bad noensinne!!!!

Redemption song….

Jeg sitter i kirken…. Lyden av Bob Marleys “Redemption song” gir toner til dempet hulking og snufsing….  Jeg teller murstein, plankene i taket og lyspærene. Alt  som er over hode på presten teller jeg, for ser jeg lenger ned så kommer kisten for mye i fokus. Jeg sitter der, omgitt av tristhet og ukjente mennesker. Det prikker i ørene og hode. Halsen hovner opp og følelse av krampe opp til øregangene sprenger. Det presser i tinningen og pannen… tårene er ikke mulig å stoppe. Konsentrasjonen jobber på spreng for å ikke slippe tårene fri. Jeg er redd for at gråten skal ta overhånd. Redd for at jeg ikke skal klare å stoppe. Jeg gruer meg til neste salme, neste sang, neste tale. Jeg gruer meg til opplesing av de siste hilsningene. Jeg vet alt som kommer og jeg vet at det blir vanskligere og vanskligere å holde seg. Tårene kommer og jeg kjemper og henter meg inn, stålsetter meg til det neste.

Under prestens tale går tristheten over til sinne… et ubegripelig sinne. Jeg knytter nevene og har lyst til å reise meg og be presten holde kjeft. Hva menes med guds kjærlighet? Hva menes med at man er valgt ut til å komme hjem? Gud har befridd deg fra lidelse og tatt deg hjem til seg?? Gud har en plan??

” We’ve got to fullfil the book.
Won’t you have to sing
This songs of freedom? –
‘Cause all I ever had:
Redemption songs –
All I ever had:
Redemption songs:
These songs of freedom,
Songs of freedom.”

Alle reiser seg… vi skal følge deg på den siste reise. Kisten løftes av dine aller nærmeste, søsken, foreldre, besteforeldre, søskenbarn, venner, kjærester og bekjente…. dette er det tyngste… kontrollen forsvinner da jeg reiser meg for å gå bak deg… knærne skjelver, ansiktet skjelver og mest av alt har jeg bare lyst til å skrike, skrike så høyt jeg kan…. vi følger deg ut i dagslyset og ned til din gravplass. Det er grusomt å se alle dine rundt deg som har det så fælt. Vi tenker det samme alle sammen…. dette er feil. Det er dagen etter din 21 årsdag… dette er helt helt feil.

I samfunnet er du nå blitt en del av overdose statestikken…. For dine nærmeste er du blitt et stort savn og et grusomt tap…. en de alltid vil savne og elske.

Hvem skal ta ansvar for din død?

Hvem har ansvaret?

 

I flere år har ?Plata?miljøet i Oslo vært utsatt for en heksejakt. Politiet får den ubehaglige oppgaven med å jage, flytte og løse opp rusmiljøet som er godt etablert fra plata (sjøsiden av oslos) til inngangspartiet ved byporten. De fleste politimenn får pålegg i å utføre en oppgave som for mange synes å være lite gjennomtenkt.

 

De narkomane selv har forståelse for at de ikke bidrar til et vakkert bybilde og at åpent salg og bruk av narkotika ikke er akseptabelt. Men slik det er pr i dag så er det i Oslo sentrum på ovennevnte strekkning at langerne er, og da vil og miljøet være der. Å tro at man vil bli kvitt rusmiljøet i Oslo ved å jage de fra sted til sted er ikke spesielt konstruktivt. Dilemma vi står ovenfor som samfunn er at vi har et lovverk som gjør at vi ikke kan gi de narkomane et ?fri? sted. Men etter årelange forsøk på løse opp miljøet, så er det kanskje på sin plass at regjeringen tenker igjennom pålegget de gir politiet, slik at løsningene blir gode og varige.

 

Pr. i dag så har vi et åpent rusmiljø. Fordelen med dette er mange. Politi, helsevesen, barnevern, oppsøkende virksomhet, uteseksjonen, frelsesarmeen, frivillige organisasjoner med mer vet hvor miljøet er. Man ser også lett nye fjes og kan lettere fange opp unge og nye brukere. De narkomane kjenner oss og har en form for tillit som er særs viktig.

Den største ulempen er at miljøet er ?lett? å finne og for mange kan det synes som om man har samtykket til kjøp og salg av narkotika i Oslo sentrum. At unge nye ?lettere? kommer inn i miljøet er fåfengt å tro? Plata miljøet har ingen verve kampanje. De som vil, finner miljøet uansett hvor man flytter/sprer det.

 

Jeg vil påstå at det beste for samfunnet og for de narkomane er at miljøet er mest mulig samlet og at man har muligheten for å ha en viss kontroll. Dette mister vi totalt ved dagens aksjoner mot de narkomane. Viktig arbeid som forebygging, helse og behandlingsmotivasjon mister verdifull hjelp dersom miljøet sprer seg.

 

De narkomane har vi over hele landet og svært mange trekker til Oslo? dette har med tilgang og priser og anonymitet å gjøre, samt at det er lettere for mange å være narkoman i Oslo enn i en liten by. Mulighet for hjelp er og ansett som enklere i Oslo.

 

Å jobbe ut i fra en visjon om null narkotika er en utopi. Og regjeringen kan ikke jobbe ut i fra en slik visjon. Man må forholde seg til dagens status for at ting skal fungere, begynne i riktig ende. Måten det jobbes på i dag gir ingen mening og politiet står ovenfor en håpløs oppgave som de ikke fortjener. Deres resurser kan brukes til så mye mer enn ?sauegjeting?

Hadde jo vært fantastisk om disse ressursene kunne vært tatt i bruk på å fange de store fiskene istedenfor agne?

 

Så hva gjør man da? Stoltenberg utvalget og justisministeren har gitt klar tale om at straff ikke er veien å gå for de narkomane. Man bør se på nye veier og nye muligheter.

Det er og uttalt at man bør se på om det kan være hensiktsmessig å ha et ?fristed? som ikke ligger midt i knutepunktet i Oslo. Mange vil nok da si at vi legitimerer narkotika. Men det er ikke det som er sakens kjerne, for miljøet er der uansett. Dersom man gir de narkomane et fristed så vil man fortsatt ha en kontroll over miljøet, og rusomsorgen kan fortsatt ha mulighet til å gjøre jobben sin. Dette fristedet skal selvsagt ikke være frigitt lover og regler, men man kan lempe litt på eksisterende bruk av lovverket. De fleste i miljøet kan leve med dette.

Sannsynligvis vil det bli igjen en del selgere ved Oslo S som politiet da kan slå hardere ned på.

 

Vi har forsøkt å flytte de narkomane og de har flyttet seg, men det er ikke blitt noen permanente gode løsninger. Det viktigste man kan gjøre nå er å tørre å tenke nytt og gå nye veier. Vi har mange unge i vårt land som vi skal ta vare på og vi har mange flotte mennesker i rusmiljøet som trenger hjelp og bistand, ikke fengsel og bøter.

 

Regjeringen må ta ansvar for en langsiktig plan som tar utgangspunkt i dagens situasjon.

Å gi politiet den utakknemlige jobben med å bli kvitt problemet uten at det foreligger skikkelige direktiver og planer er rett og slett missbruk av politiets oppgaver. Politiet blir utsatt for hets og kan vanskelig forsvare effekten av jobben de gjør. Slik skal ikke en regjering behandle en hel yrkesgruppe. Man må tørre å se realiteten i øynene og bruke litt tid på å få jobben skikkelig gjort. Det vil vi alle være tjent med.

 

Hvem har ansvaret?  Vår sittende regjering? de har og ansvaret for å finne gode, varige løsninger. Og huske at de narkomane også er en del av vårt samfunn og har rettigheter som alle oss andre.

 

Sommeren i år har vært ekstremt ille… politiet har satt alle kluter til og har nå gått til det skrittet at de vil forby alle hjelpetiltak som foregår i rusmiljøet.. utdeling av mat, drikke, rent utstyr, sårstell og ikke minst de viktige samtalene med hjelpeapperatet…. ingen med et snev av humanitet kan vel si at dette er riktig vei å gå??